» Строительство »

Si të ngarkoni tabletën nga yusb. Si ta ngarkoni tabletën pa u ngarkuar - këshilla të dobishme

 1. Çakmak më i lehtë
 2. Karikimi i tabletit duke përdorur një kabllo USB
 3. Karikoni tabletin duke karikuar nga një pajisje tjetër
 4. Disponueshmëria e një baterie rezervë
 5. Karikues i ri
 6. Bateri portative e tabletave
 7. Kabllo USB
 8. Ndezës i cigareve të makinave
 9. Bateria e jashtme
 10. Karikimi manual
 11. Fortësia e erës
 12. Bateritë AA
 13. Tre në një
 14. Udhëzime për video
 15. Pse askush nuk e di se sa për të ngarkuar tabletin?
 16. Llojet e baterisë
 17. Si të ngarkoni tabletën: Video
 18. Efekti i temperaturës
 19. ujë

Nëse përdoruesi e di se si ta ngarkojë tabletin pa e ngarkuar, ai nuk ka frikë nga situatat në të cilat pajisja celulare bëhet jo funksionuese. Duhet të theksohet se, mesatarisht, një kompjuter tabletë zgjat 8-10 orë punë të vazhdueshme. Kjo kohë varet nga shumë faktorë, përfshirë kapacitetin e baterisë, parametrat teknikë të vegël, madhësinë e ekranit dhe teknologjinë që formuan bazën për detajet e tabletit. Jeta e baterisë dhe jeta e baterisë gjithashtu mund të ndikojnë në jetën e baterisë. Në çdo rast, situata lindin në të cilat nuk është e mundur të ngarkoni pajisjen pas 8-10 orë pune të vazhdueshme.

Vështirësitë mund të shoqërojnë përdoruesit në një udhëtim të gjatë, ose në rast të humbjes ose cenimit të integritetit të ngarkuesit vendas. Nëse nuk është e mundur të lidhni tabletë me një burim AC duke përdorur aksesorin e furnizuar me vegël, përdoruesit duhet të kërkojnë mënyra alternative për të rifilluar ngarkimin e baterisë. Ka shumë mënyra të tilla. Secila prej tyre do të jetë e rehatshme në një situatë të caktuar. Sigurisht, metodat alternative do të ndihmojnë në situata të paparashikuara, kështu që ne rekomandojmë secilin pronar të një pajisjeje mobile të marrë parasysh ato.

Mënyra popullore për të ngarkuar tabletin tuaj pa një karikues

Për të gjithë pronarët e tabletave që udhëheqin një mënyrë jetese aktive, ju rekomandojmë të blini një universale. Pajisjet e tilla shpesh kanë një kapacitet shumë të madh, i cili mund të jetë 100,000 mAh. Parimi i funksionimit të një baterie të tillë është tepër i thjeshtë. Ai duhet të ngarkohet paraprakisht përmes një lidhjeje në rrjet. Pas kësaj, pajisja mund të merret me vete - në rast se duhet të rimbushni baterinë. Karikuesi portativ lidhet me të gjithë pajisjet mobile përmes lidhjes USB.


Duhet të theksohet se në shumicën e rasteve kapaciteti i një baterie të jashtme zgjat për disa cikle të karikimit. Për më tepër, pajisje të tilla mund të pajisen me terminale speciale për ngarkimin e baterisë së makinës. Një aksesor i tillë është padyshim shumë i rehatshëm në udhëtime të gjata. Kur bleni ia vlen t'i kushtoni vëmendje një karakteristike të tillë si forca aktuale. Për tabletët, shkalla optimale do të jetë 2-2.5 A, dhe për telefonat inteligjentë - 1.2-2 A.

Përdoruesit mund të zgjedhin një model të përshtatshëm të baterisë së jashtme për hartimin, ngjyrën dhe madhësinë e tyre. Nëse planifikoni ta bartni shpesh me vete, kushtojini vëmendje peshës dhe dimensioneve. Deri më tani, ekziston një përzgjedhje e madhe e pajisjeve të tilla, dhe çmimi për ta është mjaft i përballueshëm. Shtë e sigurt të thuhet se kjo është mënyra më e zakonshme me të cilën mund të ngarkoni tabletën pa një karikues.

Çakmak më i lehtë

Tabletën mund ta ngarkoni pa u mbushur, duke përdorur edhe çakmakun e automjetit. Në këtë rast, duhet të përmbushet një kusht i rëndësishëm - prania e një kabllo speciale. Para se të ngarkoni tabletën në këtë mënyrë, duhet të siguroheni që voltazhi dhe amperazhi të jenë të sakta. Ndër avantazhet e kësaj metode përfshijnë disponueshmërinë e karikimit gjatë udhëtimit, lëvizshmërinë, transportueshmërinë.


Ndër të metat kemi identifikuar sa vijon: nevoja për blerje shtesë të një kabllo speciale, rrymë e ulët e karikimit, ngarkesë shtesë në gjeneratorin e makinës. Pavarësisht nga disavantazhet, karikimi nga çakmaku është gjithashtu një mënyrë mjaft popullore.

Me siguri, secili prej nesh të paktën një herë është ballafaquar me faktin se tableta është shkarkuar në momentin e saktë kur nuk mund të bësh pa të, dhe nuk mund ta ngarkosh me karikim origjinal. Tofarë duhet të bëni në këtë rast? Ka disa mënyra për të zgjidhur problemin e ngarkimit të tabletit pa u ngarkuar.
Për të ngarkuar tabletin tuaj, mund t'ju nevojiten pajisjet e mëposhtme:

 • Kabllo USB;
 • karikimi nga çdo pajisje tjetër;
 • bateri e re

Karikimi i tabletit duke përdorur një kabllo USB

Përfshirë me secilën tabletë është një kabllo USB që mund të lidhet me cilindo kompjuter personal . Pasi ta bëni këtë, duhet të lini tabletën të karikohet nga PC juaj për rreth 40 minuta.

Karikoni tabletin duke karikuar nga një pajisje tjetër

Ju mund të ngarkoni tabletin tuaj mbushës për shembull nga disa telefon celular pa asnjë problem. Thjesht duhet të siguroheni që lidhësi i tabletës përkon me karikimin. Nëse jo, atëherë nuk duhet ta bëni këtë dhe të përpiqeni të lidhni disi ngarkuesin, pasi kjo mund të çojë në dëmtim, në karikim dhe vetë tabletin.

Disponueshmëria e një baterie rezervë

Ky opsion është më i miri për ata që po shkojnë në një udhëtim të gjatë. Për të shpëtuar veten nga shqetësimet për shkarkimin e tabletës, duhet të blini një bateri rezervë, të cilën mund ta zëvendësoni në çdo kohë të përshtatshme për ju. Përveç kësaj, ky opsion është i përshtatshëm jo vetëm për tabletin, por edhe për një aparat fotografik dixhital.

Karikues i ri

Nëse të gjitha metodat e mësipërme nuk ju përshtaten, mund të blini një karikues të ri për pajisjen tuaj. Ky opsion do t'ju shpëtojë plotësisht nga çdo telashe. Bleni të re karikimi origjinal Mund të keni në qendra të ndryshme shërbimi për shërbimin e pajisjeve të tilla.

Bateri portative e tabletave

Kohët e fundit, njerëzit janë duke përdorur gjithnjë e më shumë karikues të lëvizshëm. Akuza të tilla kanë shumë përparësi, për shembull, aftësia për të ngarkuar tabletin në çdo kohë të përshtatshme për ju, si dhe kompaktësinë e një baterie të tillë portative. Kjo ngarkesë ka një madhësi shumë kompakte dhe përshtatet lehtësisht edhe në një kuletë të vogël. Ju mund të blini një pajisje të tillë në dyqane të ndryshme online.

Për të ngarkuar çdo vegël pa e ngarkuar, mund të keni lehtësi. Ne kemi renditur për ju disa nga mënyrat më të zakonshme. Cila të zgjedhësh varet nga ju!

Nëse dëshironi të merrni një tabletë në rrugë, me siguri keni përballur me një problem të zakonshëm - bateria është afër zero, dhe nuk keni një karikues. Ose nuk ka prizë elektrike aty pranë. Në këtë situatë, duhet të dini se si ta ngarkoni tabletën pa u ngarkuar. Ka shumë mënyra për të rimbushur energjinë e veglës tuaj.

Kabllo USB

Nëse ngarkuesi nuk është afër, mund të përdorni një kabllo usb. Lidheni atë me një burim tjetër energjie. Nuk ka rëndësi nëse është i lidhur me rrjetin. Gjëja kryesore është që bateria e tij të mos shkarkohet.

Pra, nëse keni një kabllo usb, mund ta lidhni tabletë me pajisjet e mëposhtme:

 • Një laptop
 • kompjuter
 • TV i pajisur me një input USB
 • DVD player që mund të luajë regjistrime nga një flash drive
 • Një tabletë tjetër, nëse ka një kabllo përshtatës
 • smartphone

Karikimi i USB merr më shumë kohë e gjatë sesa kur lidh tabletë në prizë.


Karikimi i USB merr më shumë  kohë e gjatë  sesa kur lidh tabletë në prizë

Ndezës i cigareve të makinave

Në prizën e çakmakut duhet të instaloni një lidhës USB. Një tabletë është e lidhur me të përmes kabllove.

Kjo metodë e karikimit është e përshtatshme për ata që kalojnë shumë kohë në makinë. Shoferi gjithmonë do të jetë në gjendje të kontrollojë nivelin e ngarkimit të tabletit. Dhe është shumë e rëndësishme gjatë udhëtimeve të gjata.


Bateria e jashtme

Shfaqja e burimeve autonome të energjisë për tableta është bërë një revolucion në botën e teknologjisë. Tani të gjithë mund të blejnë një bateri të kapacitetit të kërkuar, ta ngarkojnë atë në shtëpi dhe ta mbajnë rreth e rrotull.

Sapo tableti të thotë se ka nevojë për energji shtesë, lidhni një burim energjie me të. Kjo është bërë me një kabllo usb.


Sot, mund të gjeni një burim të ngjashëm të energjisë në çdo dyqan online ose sallon komunikimi. Prodhuesit harxhojnë shumë përpjekje për të krijuar modele unike të baterive të jashtme. Ju mund të zgjidhni ngjyrën dhe formën që është e përshtatshme për ju.

Sot, bateritë autonome janë në kërkesë të madhe. Këta janë drejtuesit në listën e dhuratave për kolegët dhe miqtë. Shtë e sigurt të thuhet se çdo pronar i tabletave duhet të ketë një vegël kaq të dobishme. Mund të merret me një rritje ose në një udhëtim pune.


Karikimi manual

Relativisht kohët e fundit, në treg janë shfaqur dinamika moderne, të cilat mund të rimbushin rezervat e energjisë të tabletës. Për ta bërë këtë, duhet të lidhni pajisjen përmes kabllit dhe të filloni të ktheni një stilolaps të veçantë.

Të gjithë i mbajmë mend dritat, duke punuar si rezultat i lëvizjes së levës. Ata nuk kanë nevojë për bateri të tipit gisht. Këto janë analoge të karikimit manual për tabletin.


Ju nuk do të jeni në gjendje ta ngarkoni plotësisht pajisjen duke përdorur një dinamikë. Për ta bërë këtë, ktheni dorezën më shumë se 6 orë. Kjo metodë e marrjes së energjisë është e përshtatshme për raste urgjente. Një dinamik i lëvizshëm mund të merret në një rritje ose në një rrugë të gjatë.


Një dinamik i lëvizshëm mund të merret në një rritje ose në një rrugë të gjatë

Tani pajisjet e njohura që ngarkojnë baterinë e tabletës duke përdorur energjinë diellore. Ato janë të llojeve dhe formave të ndryshme, por ato janë të bashkuar nga prania e qelizave fotovoltaike. Për të filluar procesin e karikimit, x duhet të vendoset nën rrjedhën e dritës së diellit.

Ekzistojnë dy lloje të paneleve diellore:

 • Në formën e një smartphone. Ato shiten me kabllot usb dhe adaptorë të ndryshëm
 • Në formën e një dosje të palosshme. Mund të zgjerohet dhe varet në një shpinës në mënyrë që tableta të ngarkohet gjatë ngritjes. Shpesh, këto dosje janë bërë nga materiali i papërshkueshëm nga uji. Ata janë në gjendje të ndryshojnë formën dhe përkulen.

Turistët shpesh varen nga fotokotelet në çantën e shpinës, në mënyrë që pajisjet të rimbushin gjatë udhëtimit.


Turistët shpesh varen nga fotokotelet në çantën e shpinës, në mënyrë që pajisjet të rimbushin gjatë udhëtimit

Nëse shkoni me një rritje të gjatë, paraprakisht, kujdesuni për blerjen e tarifës diellore për tabletin.

Por një pajisje e tillë ka një pengesë, ajo funksionon vetëm gjatë ditës. Në fund të fundit, nëse është e errët jashtë, atëherë energjia e diellit mungon. Por ekspertët e kanë zgjidhur këtë problem duke zhvilluar një karikues diellor me një bateri litium të integruar. Energyshtë energji inkandeshente, e cila më pas mund të përdoret edhe në errësirë.


Fortësia e erës

Pasi menduan seriozisht për të ardhmen e planetit, shkencëtarët vendosën të zhvillojnë sa më shumë forma të sigurta të prodhimit të energjisë. Ne kemi përmendur tashmë dinamikën dhe baterinë diellore. Gjithashtu në këtë listë, ju mund të përfshini turbina me erë që mund të ngarkojnë tabletë duke përdorur rrjedhën e erës.

Pajisja është një kuti e vogël me një tifoz brenda. Ajo lidhet me tabletin përmes kabllit USB. Blades fillojnë të rrotullohen mbi forcën e rrymave të erës. Bateria po karikohet.

Por ka një problem të vogël. Shtrihet në faktin se në mot të qetë do të jetë e vështirë të rimbushni vegël.


Shtrihet në faktin se në mot të qetë do të jetë e vështirë të rimbushni vegël

Nëse ju pëlqen çiklizmi ose hipni me motor, bashkëngjitni gjeneratorin e përfshirë të erës në rrip ose në timon. Një shakullimë shtesë që krijon një lëvizje të shpejtë do të bëjë që tifozja të rrotullohet. Dhe mund ta ngarkoni tabletin.

Ekzistojnë edhe turbina me erë të lëvizshme, të bëra në formën e turbinave të vogla me erë. Ata kanë një bazë dhe tre tehe me qoshe të mprehtë. Një gjenerator i tillë i erës thjesht përshtatet në bagazhin e makinës. Ju mund ta merrni atë në një udhëtim në mënyrë që bateria e tabletit tuaj të jetë gjithmonë e mbushur.


Bateritë AA

Ekziston një pajisje që mund të rimbush baterinë e tabletës me bateritë e gishtërinjve. Isshtë bërë në formën e një kuti drejtkëndëshe në të cilën futen bateritë. Pastaj kablloja usb është e lidhur.

Pajisja nuk do ta ngarkojë tabletin plotësisht, por është mjaft e mundur ta ndizni atë për një kohë për të marrë informacion të rëndësishëm.


Tre në një

Gjithashtu në shitje mund të gjeni mrekullitë e teknologjisë që kombinojnë disa lloje tarifash për tabletin. Për shembull, mund të jetë një bateri diellore, një dinamikë dhe një bateri e jashtme në të njëjtën kohë.

Vegla të tilla zakonisht kanë instruktorë që shoqërojnë turistët në udhëtime të vështira. Pajisja me shumë qëllime do të ngarkojë tabletin, edhe nëse është natën gjatë natës, dhe bateria e jashtme është zero.


Nëse tableta është shkarkuar dhe nuk ka ngarkues, mos u frikësoni. Ka shumë mënyra për të ngarkuar një tabletë. Për të parandaluar një situatë të tillë, sigurohuni që gjithmonë ka një vegël në çantën tuaj që do t'ju ndihmojë të rimbushni baterinë e tabletës tuaj.

Udhëzime për video

Rrjeti është plot me këshilla se si të ngarkoni siç duhet tabletën, por, megjithatë, 90% e përgjigjeve varen për faktin se ekzistojnë dy mendime për këtë çështje. Vetë autorët nuk shqetësojnë të kërkojnë përgjigjen e duhur, por ia lënë vendimin përfundimtar lexuesit, pa dhënë një përgjigje në pyetjen, duke vazhduar artikullin me disa këshilla. E gjithë çështja e pyetjes është se gjoja askush nuk e di se si të ngarkojë siç duhet tabletën.

Ata thonë se disa këshillojnë që të ngarkoni deri në 100% dhe plotësisht të shkarkohen, ndërsa të tjerët thonë se aftësia e ngarkimit duhet të jetë midis 40-70%. Prandaj, gjëja e parë që ju duhet për të shpërndarë mitin.

Pse askush nuk e di se sa për të ngarkuar tabletin?

Në fakt, ka njerëz që dinë të përdorin si duhet baterinë. Thjesht, është aq thelbësore që kjo pyetje nuk ngrihet në qarqet përkatëse. Dhe në forumet e inxhinierëve të elektronikës për pyetje të tilla thjesht qeshni. Pra, sa për të ngarkuar tabletin, të gjitha njësoj? Ngarkimi, si një smartphone, ju nevojitet kur dëshironi, duke mbajtur kapacitetin e ngarkimit në intervalin 20-80%. Shpjegimi do të jetë më poshtë. Dua të shtoj këtu edhe faktin se një shkarkim mujor i pajisjes në 0%, i ndjekur nga karikimi në 100%, është gjithashtu i pamundur. Për fat të mirë, pajisjet moderne janë të pajisura me një kontrollues që nuk lejon mishërimin e këshillave të rreme. Për shkak të kësaj të fundit, vegël nuk e mban ngarkimin në më pak se një vit, për shkak të së cilës është e nevojshme ta zëvendësoni.

Llojet e baterisë

Vërtetoni korrektësinë e gjykimeve, ku gjatë kalimit do të bëhet e qartë pse doli një dy-dixhitalitet i tillë, duke krahasuar dy lloje të baterive. Lloji i parë, i cili u shfaq shumë kohë përpara tabletave dhe telefonave, janë bateri të zakonshme AA, AAA dhe të ngjashme. Ato bëhen kryesisht në bazë të nikelit dhe kadmiumit. Edhe tani, ata takohen vazhdimisht në kamera dhe pajisje të tjera shtëpiake.


Batteriesshtë bateria e lartpërmendur ato që vuajnë nga efekti i kujtesës, për këtë arsye ata duhet të kujdesen Batteriesshtë bateria e lartpërmendur ato që "vuajnë" nga efekti i kujtesës, për këtë arsye ata duhet të kujdesen. Një herë në muaj ata duhet të shkarkohen dhe të ngarkohen, edhe nëse ato nuk përdoren. Për ruajtje, niveli i tarifës duhet të jetë brenda 40%. Duke ditur këtë, disa njerëz filluan të argumentojnë se ata gjithashtu kanë nevojë të bëjnë me kompjutera tablet.

Tabletat, si të gjitha pajisjet moderne, kanë një bateri litium-jon. e tij shkarkim i plotë ose karikimi çon në "stres". Bëni këtë në çdo rast të pamundur. Bateria duhet të jetë vazhdimisht gjysmë e ngarkuar - nga 20 në 80%. Mundësia më e mirë është që të rimbushni vazhdimisht pajisjen kur kapaciteti arrin 50%.

Si të ngarkoni tabletën: Video

Si ta ngarkoni tabletën përmes usb?

Për të ngarkuar pajisjen përmes USB, thjesht duhet ta lidhni atë në ndërfaqen e duhur. Për të ngarkuar pajisjen përmes USB, thjesht duhet ta lidhni atë në ndërfaqen e duhur Asnjë cilësim nuk ka nevojë, si në vegël ashtu edhe në kompjuter. Përveç kësaj, ka shumë adaptorë për usb: adaptorë të rrjetit , çakmakë në veturë, një përshtatës për bateritë AAA etj. Ju gjithashtu mund ta ngarkoni tabletin tuaj me një karikues wireless që e gjeni. Këtu është e rëndësishme të dini se sa keni nevojë për të ngarkuar tabletin, nëse nuk ka një kontrollues të tensionit që kufizon karikimin. Fakti është që përshtatësi ose çakmakët ngarkohen shpejt, ndërsa nga një laptop ose një adaptues AAA, pajisja do të ngarkojë më gjatë se zakonisht. Ky i fundit (përshtatës AAA), megjithatë, shpesh përdoret vetëm kur ekziston një pyetje - si ta ngarkoni tabletin pa u ngarkuar, pasi vetë ai duhet të ngarkohet dhe përdoret gjatë udhëtimit, udhëtimeve të biznesit, etj.

Përveç kësaj, ju nuk duhet vetëm të dini se si ta ngarkoni tabletin nga kompjuteri, por gjithashtu të mbani mend se në këtë të fundit ndërfaqet USB janë të llojeve të ndryshme. Pra, USB 3.0, pasi fikni fuqinë e kompjuterit, mbeteni të lidhur me furnizimin me energji elektrike dhe ngarkoni pajisjen. Kini kujdes që mos të rimbushni pajisjen.

Efekti i temperaturës

Sa më e lartë të jetë temperatura, aq më shpejt ngarkohet bateria, ndërsa mund të mbajë më shumë se ngarkesë të zakonshme. Mos e ngarkoni baterinë shumë kur është e nxehtë jashtë, edhe nëse keni kondicioner, sepse dalja jashtë do të rrisë kapacitetin.


Bateria ndikohet negativisht nga temperatura nën zero. Nëse vishni tabletën gjatë dimrit, sigurohuni që mbulesa të mos lejojë që tableti të ftohet në temperaturën e jashtme. Kjo ndikon shumë në jetën e baterisë dhe tabletit.

ujë

Shpjegimet nuk janë të rëndësishme këtu, sepse të gjithë e kuptojnë se uji mund të shkaktojë një qark të shkurtër. Biseda ka të bëjë me marrjen në shi, duhet të hiqni baterinë nga pajisja, nëse është çmontuar. Kështu, ju do të kurseni të parën dhe të dytën nga dëmtimet e mundshme.

Data e publikimit: 10/02/13

vizita

Tofarë duhet të bëni në këtë rast?
Pse askush nuk e di se sa për të ngarkuar tabletin?
Pra, sa për të ngarkuar tabletin, të gjitha njësoj?
Современные строительные технологии Геология, города и строительство © Все права сохранены.