» Строительство »

Roses - si të rriten dhe si të lidhin

  1. Lidhja dhe ikja

Trëndafilat ngjitës janë të ndryshëm nga bimët e tjera ngjitje. Ata nuk janë në gjendje të mbajnë një mbështetje rreth rrjedhjes ose t'i bashkëngjiten asaj antenave si rrushi, prandaj fidanet e tyre duhet të lidhen me një mbështetje. Trëndafilat e ngjitjes duhet të formohen që nga fillimi, kështu që ata menjëherë filluan të rriten në drejtimin e dëshiruar. Përpiquni të drejtoni fidanet horizontalisht ose horizontalisht dhe pak poshtë - me këtë rregullim të fidaneve kryesore, do të paraqiten gjethët anësorë, që rriten lart.

Përpiquni të drejtoni fidanet horizontalisht ose horizontalisht dhe pak poshtë - me këtë rregullim të fidaneve kryesore, do të paraqiten gjethët anësorë, që rriten lart

Një mundësi e shkëlqyer për të rregulluar siç duhet rritjen e një bime të tillë si një trëndafil është një kafaz. Nëse ju nuk filloni të lidhni xhirime me ngjitje të rritjes, ata do të fillojnë të ngjiten përgjatë terrenit. Disa nga projektuesit vendosin të përdorin trëndafilat si bimë mbjellëse me lulëzim, mbjelljen e shpateve të pjerrëta me ta.

Për shkak të shkurtimit të saktë të bimëve, këto trëndafila mund të rriten të përkryer gjatë gjithë verës. Në bazën është e nevojshme të priten të gjitha fidanët e sëmurë dhe të dobët. Shkurtimi i fidaneve të dobëta anësore të trëndafilit. Ju gjithashtu duhet të hiqni pjesën e sipërme të xhirimit me lule të zbehura, duke e prerë atë mbi fletën e tretë ose të dytë që del jashtë.

Trëndafilat me ngjyrë shkëmbore hyjnë në maturim përafërsisht në moshën dy deri në tre vjet, në këtë kohë ekziston një lulëzim i bollshëm i bimëve. Në vitin e parë pas mbjelljes, është e domosdoshme prerja e fidaneve të dëmtuara, në qoftë se arratisja nuk ia vlen të pritet shumë. Në vitin e dytë është e nevojshme që të shkurtoni fidanet anësore nga dy deri në katër peepholes. Ju duhet të prerë të gjitha shoots vdekur dhe intersecting. Në vitin e tretë, ju mund të shpenzoni shkurtim rinovimin.

Lidhja dhe ikja

Për ta bërë këtë, do t'ju duhet: material i butë për llastikun, ngritje të thurur, dorashka dhe mbështetje (kafaz). Gërmo një vrimë për mbjellje në një distancë prej 50 cm nga sheshi i instaluar. Rrënjët duhet të drejtohen larg nga kafazi. Të gjitha fidanët e rinj duhet të lidhen me një material të butë në kafaz, në mënyrë që bima të rritet më tej.

Kur shoots janë mjaft të gjatë, të marrë atë me kujdes në anën dhe përkulem poshtë pak, pas së cilës ju mund të lidheni atë. Lule në vitin e parë duhet të priten sapo të lulëzojnë, por përpiqen të prerë sa më pak shoots dhe gjethe të jetë e mundur.

Në dyqanet për cirk, ju mund të gjeni materialet e nevojshme për llastikun. Vërtetë, kostoja e tij është zakonisht mjaft e lartë. Në vend të kësaj, gjithashtu mund të përdorni dantella të buta ose materiale të tjera të përshtatshme për këtë qëllim. Në asnjë rast nuk duhet të lidhni fidanet e telit ose materialeve të tjera të ngurta.

Disa lloje të trëndafilave të egra, si pektive, mund të rriten në një kafaz, megjithatë, bimë të tilla lulëzojnë vetëm një herë në vit. Si edhe ngjitja e trëndafilave nga kafazi mund të rritet lart, dhe për të rritur më mirë, rekomandohet të pritet çdo vit. Pra, pa bërë shumë përpjekje, mund të merrni një dizajn të bukur në zonën tuaj periferike.

Shih gjithashtu:
  • Kuzhinë në natyrë
  • Si të dekoroj vilë me duart tuaja?
  • Si të rritet një lëndinë e butë dhe e bukur?
  • Avantazhet e mirëmbajtjes profesionale të kondicionerëve
  • Përrallë vendi në faqen tuaj
  • Si për të blerë prona në Turqi?
  • Si të rritet një lëndinë e butë dhe e bukur?
    Современные строительные технологии Геология, города и строительство © Все права сохранены.