» Строительство »

Priza në bazament: karakteristika në rritje

 1. Çfarë është ajo
 2. goodies
 3. kundër
 4. kufizime
 5. Këshilla për instalim
 6. mjet
 7. materiale
 8. teknologji
 9. përfundim

Llojet e shesheve të bazamentit

Sot, me një lexues të respektuar do të duhet të kuptojmë se sa janë bazat praktike të bazamentit. Ne do të peshojmë pro dhe kundrat e zgjidhjes, zbulojmë se kur mund të përdoret, dhe kur është më mirë të preferoni metodat e tjera të shpërndarjes së energjisë elektrike dhe të mësoni rreth teknologjisë së instalimit të instalimeve elektrike. Pra shkoni.

Çfarë është ajo

 1. Kur kemi nevojë për bazat në bazament?

Ato përdoren nëse elektriciteti është instaluar brenda bazës me një kanal kabllor. Krahat mund të montohen edhe mbi bazamentin dhe direkt në të.

Krahat mund të montohen edhe mbi bazamentin dhe direkt në të

Instalimet janë hequr në kanalin brenda bazamentit

goodies

 1. Sa i përshtatshëm është instalimi i prizës në bazament ose më lart në kombinim me instalimet elektrike të bazamentit të rrymës?

Këtu janë argumentet në favor të telave në baseboards:

 • Nën tela nuk ka nevojë për muret shtrobit. Shuma e punës me pluhur zvogëlohet në minimum (në të vërtetë, nga lista e tyre, vetëm shpimi i vrimave për thonjtë me thonjtë mbetet me një perforator). Puna "e lagur" (me përzierje ndërtimi) mungon plotësisht;

Pasoja praktike: instalimi i kabllove në kanalet kabllore (duke përfshirë tabelat) mund të kryhet pas përfundimit të dhomës përfunduese.

Pasoja praktike: instalimi i kabllove në kanalet kabllore (duke përfshirë tabelat) mund të kryhet pas përfundimit të dhomës përfunduese

Dirt kur instaloni instalime elektrike? Jo, nuk dëgjohet

 • Ju nuk futni në instalime elektrike ose kabllo të vjetra në radio kur instaloni priza. Drejtpërdrejt mbi dysheme, komunikimet inxhinierike nuk janë të divorcuara;
 • Nëse keni nevojë për një prizë shtesë në bazament - instalimi i tij do të marrë jo më shumë se gjysmë ore dhe, përsëri, nuk do të shoqërohet me punë me pluhur ose me lagështirë. Në të njëjtën kohë nuk jeni të kufizuar në zgjedhjen e vendit të instalimit të tij: bazamenti është ngritur rreth gjithë perimetrit të dhomës;
 • Tela të pajisjeve shtëpiake nuk do të prishin pamjen e mureve, siç është rasti kur vendosni priza në një lartësi standarde prej 90 cm për shtëpitë e ndërtimit sovjetik.

Tela të varura janë dekorime të dyshimta të murit.

kundër

 1. Çfarë është priza e papërshtatshme në tabelën bazë dhe instalime elektrike në kanalet kabllore?

Autori është një tifoz i sinqertë i kësaj zgjidhjeje dhe instaloi instalimet elektrike në shtëpinë e tij pikërisht në këtë mënyrë; megjithatë, ai duhet të pranojë se faqosja e bazamentit krijon ende disa probleme.

 • Tela janë më të ndjeshme ndaj dëmtimeve mekanike. Klorid i hollë polivinil i mbron ata nga goditjet aksidentale shumë më keq se një shtresë suvaje;

Specifikoni: bazat druri dhe MDF të bëra me kanale për tela i mbrojnë ato më me besueshmëri sesa plastike. Megjithatë, ndryshe nga PVC, druri dhe materiale të bazuara në të mbështesin djegien. Përveç kësaj, ato janë shumë më të vështira për tu montuar.

 • Mbushja e nxehtësisë gjithashtu vuan. Instalimet e fshehura në strobes janë më pak të prirura për mbinxehje;

Megjithatë: kjo është e rëndësishme vetëm nëse llogaritja e seksionit kryq të telit është i pasaktë. Ngrohja e instalimeve elektrike tregon një seksion të nënvlerësuar ose tejkalon ngarkesën nominale në prizë (16 amperes ose 3.5 kW).

5 kW)

Pasojat e ngarkesës së tepërt

 • Kur përmbytjet e një apartamenti (për shembull, kur ka një nxitim të hidraulikës), një bazament me bazat dhe telat mund të bëhet një kërcënim serioz për shëndetin tuaj dhe madje edhe jetën: lidhjet e telave në pads janë të rrjedhshëm;
 • Së fundi, priza e bazamentit bëhet e disponueshme për fëmijën që nga fillimi i zvarritjes. Lartësia nga dyshemeja prej 90 centimetra shtyn momentin e njohjes së ngushtë me energji elektrike për të paktën një vit.

Nga rruga: nga manifestimet e rrezikshme të kuriozitetit të fëmijëve mund të mbrojnë priza ose bazat me mbulesa.

Nga rruga: nga manifestimet e rrezikshme të kuriozitetit të fëmijëve mund të mbrojnë priza ose bazat me mbulesa

Kapak për të mbrojtur prizën nga fëmijët

kufizime

 1. A është gjithmonë e mundur të kryhet instalimi i kabllove në bazamente?

Jo. Rregullat e instalimeve elektrike (PUE) ndalojnë vendosjen e kabllove në mbështjellje plastike dhe kanale kabllore brenda shtëpive prej druri. Ata mund të përdorin vetëm tuba metalikë (çeliku ose bakri), si dhe gete metalike.

Ata mund të përdorin vetëm tuba metalikë (çeliku ose bakri), si dhe gete metalike

Instalimet vendosen në hoses metalike

Pse? Ju shikoni, kur mbylleni brenda një kuti plastike, muret e saj menjëherë djeg nëpër, e cila shpesh çon në ndezjen e mëvonshme të strukturave të afërta druri. Por muret metalike janë mënyra për t'i bërë ballë temperaturës së qarkut për një kohë të mjaftueshme për të shkaktuar makinën.

Këshilla për instalim

Tani le të zbulojmë se çfarë nevojitet për të bërë elektricitetin e bazamentit me duart tuaja.

mjet

 1. Cilat mjete duhet të përgatiten për fillimin e punës?

Autori përdor grupin vijues për instalim:

Përshkrimi iimazhitPërshkrimi iimazhit

Thumbi me stërvitjen dhe terminatorin

Shpues. Është e domosdoshme për vrimat e shpimit për gozhdët, të cilat janë bashkangjitur bazamentin dhe bazat. Shpues

Bullgare - mjeti më i mirë për prerjen e plastikës

Një mulli me një rrotë prerës të vendosur mbi gurë ose metal. Ky është një mjet ideal për prerjen e bazamentit të bërë nga PVC: prerja është e qetë dhe pa burr. Një mulli me një rrotë prerës të vendosur mbi gurë ose metal

Doboynik do t'ju ndihmojë të goditni thonjtë mburojës të mburojës së zgjerimit, pa u penguar plastike

Hammer me doboynik për fiksimin e bazamentit dhe rosettes thonjtë e thonjve. Hammer me doboynik për fiksimin e bazamentit dhe rosettes thonjtë e thonjve

Mjet shënues për prerjen e linjave

Pencil dhe shesh për shënjimin. Pencil dhe shesh për shënjimin

Stripper Universal tel

Mjetet e veçanta të nxjerrjes ose, në mungesë të tij, gërshërë ose hapëse anësorë - për heqjen e telave. Mjetet e veçanta të nxjerrjes ose, në mungesë të tij, gërshërë ose hapëse anësorë - për heqjen e telave

Kaçavidë Phillips me thikë magnetike

Kaçavidë për shtrëngimin e terminaleve.

materiale

 1. Çfarë është montuar instalime elektrike bazament?

Ne do të duhet:

Përshkrimi iimazhitPërshkrimi iimazhit

Madhësia dhe forma tipike e seksionit

Skaj me kanalin kabllor. Dimensionet e saj standarde janë 55x22 - 70x22 mm, megjithatë, kanalet e bazamentit të një seksion më të madh mund të gjenden në shitje. Skaj me kanalin kabllor

Priza, kënde dhe lidhje

Priza në skajet e bazamentit (ata janë vendosur në kryqëzimin e hapjeve), lidhësit, qoshet e brendshme dhe të jashtme. Priza në skajet e bazamentit (ata janë vendosur në kryqëzimin e hapjeve), lidhësit, qoshet e brendshme dhe të jashtme

Kabllo trevjeçare VVGng (në një mbështjellës jo të djegur)

Tre-core (në mungesë të linjës tokësore - dy-core) kabllo me një tela të bakrit me një seksion kryq 2.5 mm2 (VVG 3x2.5 ose 2x2.5). Çmimi metër Cable - 25 - 40 rubla. Tre-core (në mungesë të linjës tokësore - dy-core) kabllo me një tela të bakrit me një seksion kryq 2

Foleja e bazës: Pamje nga pjesa e prapme

Rozetë për bazament ose në natyrë të zakonshme. E para është montuar me një mbivendosje të plotë ose të pjesshme të kanalit të kabllit të bazamentit, i dyti - drejtpërsëdrejti mbi të.

teknologji

 1. A instalon instalimet e kabllove të zorrës në çdo tipar?

Këtu janë rregullat themelore të instalimit:

 • Fikso tabelën në rritje jo më shumë se gjysmë metri. Në mure të pabarabarta, hapi duhet të reduktohet, përndryshe do të ketë një boshllëk në kryqëzim;

Përdorni pikat shtesë të fiksimit në mure të pabarabarta.

 • Vërvidhni vrimat në mur dhe nxirni pllaka plastike drejtpërsëdrejti përmes tabelës me mbulimin e kanalit kabllor të hequr. Ky udhëzim do t'ju lejojë të heqni qafe kohën e kaluar në shenjën e vrimave;

Nyja është futur në vrimë të shpuar direkt përmes murit të pasëm të bazamentit

 • Mos e mbushni kanalin kabllor me tela me më shumë se 40% të seksionit kryq, përndryshe ju do të merrni mbinxehje të kabllove në kulmin e konsumit;

Shmangni mbushjen e dendur të kanalit kabllor.

 • Shtroj kabllon me tepricë (me xhoko të paktën 5 centimetra në mur). Magazina është e dobishme për ju kur instaloni priza shtesë që nuk ofrohen nga projekti origjinal;
 • Nëse përdorni bazat e zakonshme lart, bëni në bazament me një prerje mulli për ta në majë të kanalit kabllor. Në këtë mënyrë ju mund t'i fshehni tërësisht telat dhe ta bëni lidhjen mjaft të zhdërvjellët.

Në foto - foleja në dhomën e fëmijëve në shtëpinë e autorit

përfundim

Shpresojmë që ky material të jetë i dobishëm për ju kur zgjedhni një metodë të instalimit në strehimin tuaj. Për të mësuar më shumë për mënyrën se si foleja është montuar në tabelën bazë dhe në cilat raste instalimi i saj është i justifikuar, videoja e bashkangjitur në artikull do të ndihmojë. fat të mirë!

Dirt kur instaloni instalime elektrike?
Современные строительные технологии Геология, города и строительство © Все права сохранены.