» Строительство »

Konsideroni se si të lidhni një prizë trefishe

 1. Përcaktoni aftësinë për të lidhur bazat
 2. Instalimi i bazave triple
 3. Lidhja nga kuti kryqëzimi
 4. Lidhni një prizë me një tjetër
 5. përfundim

Ne instalojmë një prizë të trefishtë

Lidhja e një foleje të trefishtë me jo profesionistët mund të shkaktojë konfuzion. Por nuk ka asgjë të komplikuar në të, dhe, duke ndjekur këshillat tona të thjeshta, mund të lidhni çdo gjë në vetëm disa minuta.

Gjëja kryesore këtu është vëmendja dhe moskujdesja e rregullave të sigurisë.

Përcaktoni aftësinë për të lidhur bazat

Para se të ecni direkt në lidhje, ju duhet të vendosni për mundësinë dhe korrektësinë e vendimit tonë. Për këtë të përcaktojë seksion kryq të një tela të përshtatshëm , rryma e vlerësuar e ndërprerësit që ushqen këtë grup, si dhe mungesa e kufizimeve për instalimin e bazave në këtë lloj të dhomës.

Për këtë  të përcaktojë seksion kryq të një tela të përshtatshëm  , rryma e vlerësuar e ndërprerësit që ushqen këtë grup, si dhe mungesa e kufizimeve për instalimin e bazave në këtë lloj të dhomës

Nuk ka kalkulime gjatë instalimit të prizës nuk mund të bëjë

Pra:

 • Para se të instaloni një prizë trefishe në një grup pune tashmë të rrjetit elektrik, duhet të vendosni nëse ndërprerësi mund të përballojë ngarkesën shtesë. Për ta bërë këtë, ne duhet të llogarisim rrymën e mundshme të vlerësuar në prizë. Kjo bëhet duke përmbledhur rrymat e vlerësuara të konsumatorëve më të fuqishëm të energjisë elektrike që mund të lidhen me këtë prizë.
 • Nëse ne e dimë vetëm fuqinë e vlerësuar të këtyre pajisjeve, atëherë ne e konsiderojmë rrymën e vlerësuar, bazuar në formulën I = P / U × cosα. fuqia e pajisjes elektrike (manuali i udhëzimit të pajisjes duhet t'ju ndihmojë të gjeni vlerën e tij, por nëse nuk e keni gjetur atë, mund ta merrni atë të barabartë me 1).
 • Tani, duke përmbledhur të gjitha rrymat nominale për këtë grup, ne mund të verifikojmë përputhjen e automatit me këto parametra. Shpesh makina duhet të zëvendësohet me një pajisje më të fuqishme. Por nëse dalja është projektuar për të lidhur video dhe audio pajisje me fuqi të ulët, atëherë ndoshta kjo nuk është e nevojshme.

Kushtoj vëmendje! Sipas paragrafit 6.2.2 të PUN, rryma maksimale e lejueshme e vlerësuar e ndërprerësit që furnizon rrjetin e grupit nuk mund të kalojë 25A. Pra, nëse tashmë keni një makinë automatike të instaluar në 25A, atëherë do të duhet të mendoni rreth ndarjes së grupit ose kufizimeve në lidhjen e pajisjeve me këtë grup.

 • Gjithashtu, nëse instalimi i një prizë tre-rruge në një grup ekzistues përfshin monitorimin e seksionit kryq të telit të furnizimit. Shpesh, nëse automat nuk përshtatet, atëherë instalimet ekzistuese nuk do të përmbushin kërkesat e reja. Prandaj, përsëri, duhet të mendoni për kufizimet e ngarkesës plug-in për këtë grup.
 • E pra, së fundi, duhet të vendosni nëse mund të instaloni një prizë këtu fare? Mos montoni daljen në banjot dhe depo. Në të njëjtën kohë, ekziston një përjashtim për banjot, e cila lejon instalimin kur është instaluar në qarkun e furnizimit me energji të këtij grupi të një ndërprerësi RCD.

Foto tregon hipoteka metalike nën fole në një bazë të djegshme.

 • Gjithashtu, nëse fole trefishe duhet të instalohet në një bazë të djegshme, duhet të merret kujdes për të siguruar sigurinë e saj nga zjarri. Për këtë, hipotekat nën fole duhet të bëhen prej materialeve të zjarrit. Zakonisht përdoret për këtë produkt të çelikut.

Instalimi i bazave triple

Ne do të trefishojmë prizën

Për momentin, tregu ka një larmi të madhe të shitoreve. Por ose çmimi i tyre "kafshon", ose ata nuk i plotësojnë kërkesat tona. Prandaj, shpesh një fole triple është mbledhur nga tre bazat e zakonshme.

Si të bëjmë një prizë të trefishtë, tani themi:

 • Për ta bërë këtë, na nevojiten tre bazamente të zakonshme, parametrat nominalë të kërkuar nga ne. Kjo mund të jetë një dalje për 6A, e dyta për 10A dhe e treta për 16A. Gjëja kryesore është se ata i plotësojnë kërkesat e mësipërme. Ne gjithashtu duhet një bllok për një prizë të trefishtë, e cila do të krijojë pamjen e një tërësie.

Shtresë dekorative trefishtë roze

 • Ne e matim lartësinë e kërkuar nga dyshemeja, zakonisht është 30 cm, por ju mund të zgjidhni ndonjë lartësi tjetër. Në vendin e instalimit të prizës ne vizatojmë një vijë horizontale paralele me dyshemenë.
 • Tani i heqim mbulesat dekorative në pjesën e përparme të rrobave tona të vetme dhe vendosim një mbulesë trefishe në vendin e tyre.
 • Ne vendosëm në bazat e kutive të sipërme dhe e vendosëm prizën tonë të trefishtë në shenjë. Shënoni vendndodhjen e zonës së murit nën kutitë e ngulitura (shih Ne kryejmë shabroeniye e mureve nën kryerjen e duarve ).

Kushtoj vëmendje! Nëse përdorni kuti plastike me udhëzues (ato quhen edhe hipotekat për drywall), mjafton të vendoset në hipotekë dhe t'i bashkëngjitet në vendin e instalimit.

 • Stërvitni muret dhe instaloni kutitë e ngulitura. Fiksoni ato dhe instaloni priza direkt. Nëse keni bërë gjithçka sipas madhësisë, atëherë duhet të keni një fole të mirë trefishe. Në të njëjtën kohë, çmimi i saj shpesh është shumë më i ulët se ai i analogëve të ngjashëm stacionar. Tani mbetet për t'u lidhur.

Montuar nën daljen e trefishtë

Lidhja nga kuti kryqëzimi

Rasti më i zakonshëm është lidhja direkt nga priza kuti kryqëzimi . Përdoret në 99% të rasteve kur vendosen rosettes, si dhe në shumicën e rasteve kur shtohen bazat për grupet ekzistuese.

Pra:

 • Para së gjithash, ne bëjmë lidhjen mes bazave. Për ta bërë këtë, ne kemi nevojë për një tel me një seksion kryq jo më pak se tela me të cilën kemi në plan të lidheni.
 • Nga priza në të cilën planifikoni të lidhni, bëni kërcyesit në prizë ngjitur. Dhe nga e ardhshme - në dalje të tretë. Në këtë rast, teli tokësor është i lidhur me kontaktet tokësore, dhe zero dhe faza - në pushtet.
 • Tani priza jonë e trefishtë në një prizë është gati për kyçje. Por, para se të bëni atë, duhet të lehtësoni tensionin nga grupi me të cilin do të punoni. Përveç kësaj, nëse telat e grupeve të tjera kalojnë nëpër kutinë e lidhjes, gjithashtu është me vlerë heqja e tensionit prej tyre.
 • Ne hapim kutinë e lidhjes dhe përcaktojmë fazat, zero dhe telat mbrojtëse të grupit tonë. Nëse rrjeti juaj elektrik është montuar në përputhje me standardet e ПУЭ, atëherë tela blu është zero, e verdhë-jeshile është mbrojtëse dhe e treta është faza. Nëse nuk është kështu, atëherë ne jemi duke kërkuar këto tela duke aplikuar shkurtimisht tensionin. Metodologjia e kërkimit është përshkruar në artikuj të tjerë të faqes sonë.
 • Tani lidhim tela fazore në kutinë e lidhjes dhe në prizë, pastaj bëjmë të njëjtën gjë me zero dhe mbrojtëse. Është e rëndësishme të mos ngatërroni vendin ku lidhet dirigjenti mbrojtës, faza me zero mund të lidhet me çdo kontakt të energjisë të prizës.

Diagrami i Lidhjes Triple Socket

 • Pasi të lidhni të gjitha telat dhe mbyllni kutinë e kyçjes, mund të aktivizoni dhe testoni performancën e prizave tona.

Lidhni një prizë me një tjetër

Kjo metodë përdoret shpesh kur të shtosh një prizë të re në një grup ekzistues. Është projektuar për të zvogëluar sasinë e punës që lidhet me muret e mureve dhe për të zvogëluar koston përfundimtare të lidhjes. Edhe pse përdoret rrallë, ajo gjithashtu ka të drejtën të ekzistojë.

 • Për të bërë një lidhje të tillë me duart tuaja, duhet, para së gjithash, të grumbulloni prizën tonë të trefishtë, siç është përshkruar më sipër.
 • Hapi tjetër është heqja e tensionit nga priza, nga e cila duhet të lidhet.
 • Pastaj e hapim këtë fole dhe vazhdojmë të veprojmë sipas një skeme të krijuar. Në fakt, ne vendosëm kërcyesin, si midis bazave në fole tonë të trefishtë.
 • Kjo lidhje është e përfunduar dhe mund të aplikoni tensionin në të gjithë grupin tonë të daljes.

përfundim

Tani ju e dini se si ta instaloni një fole të trefishtë dhe mblidhni atë nga disa shitore të vetme. Ne shpresojmë se kjo do t'ju ndihmojë në krijimin e një rrjeti të rehatshëm elektrik për shtëpinë tuaj.

Do të doja të theksoja se duke shtuar në një rrjet ekzistues ekziston kufizime të caktuara. Prandaj, ato duhet të zbatohen vetëm në raste të jashtëzakonshme.

E pra, së fundi, duhet të vendosni nëse mund të instaloni një prizë këtu fare?
Современные строительные технологии Геология, города и строительство © Все права сохранены.