» Строительство »

Їжак африканський карликовий

Їжак африканський карликовий мешкає в Африці (південна Мавританія, Сенегал, Ефіопія, р. Замбія, Сомалі, Танзанія). Африканський карликовий їжак піднімається на висоти до 1500 м. Над рівнем моря.

Над рівнем моря

Мордочка африканського карликового їжака довга, темні круглі очі. Вуха овальної форми. Хутро м'який короткий, зростає на бровах, щоках і животі. Тіло овальне. Кінцівки і хвіст короткі. Короткі голки (2-3 см) повністю покривають спину, боки і верхню частину голови. Самки трохи більше самців. На передніх ногах їжака по п'ять пальців, на задніх - по чотири.

Голки африканського карликового їжака біло-коричневі або біло-чорні. Хутро на щоках і животі - світлий (до білого). Вуха коричневі.

Довжина тіла африканського їжака 15-25 см, хвіст 1-4 см. Вага: 350-700 гр. Карликовий їжак фиркає і гарчить, коли на його територію вторгається інша тварина. Під час боротьби щебече. При переляку або отриманні травми - кричить. Фото африканського карликового їжака можна побачити справа.

Африканський їжак всеїдний і ненажерливий. За ніч може з'їсти обсяг корму, який дорівнює 1/3 власної ваги. Комахи і безхребетні (земляні хробаки, равлики, слимаки), дрібні хребетні, падло, яйця і пташенят, амфібії і рептилії, фрукти, гриби, насіння і коріння рослин. Стійкий до токсинів і отрут, поїдає скорпіонів і дрібних отруйних змій.

Африканський їжак нори риє під купами гілок, серед каменів, під корінням дерев, в заростях чагарників, у покинутих норах термітів або гризунів. Ходить перевалюючись, але бігає досить швидко. Добре лазить. Впадає в літню сплячку, яка триває з червня по вересень. Індивідуальна ділянка у самця діаметром 200-300 м. У африканського карликового їжака гострий слух і нюх, може виявити видобуток, що знаходиться під землею на глибині до 5 см. Зір слабке. При небезпеки згортається в клубок.

При зустрічі їжаків, самець ходить навколо самки протягом багатьох годин, він щебече, гарчить і фиркає. Самка африканського карликового їжака спочатку ігнорує залицяння самця - фиркає на нього, тікає або згортається в клубок. Коли самка африканського карликового їжака готова до спаровування, вона витягує задні ноги і опускає голки. Під час коїтусу самець залишає в піхву самки воскову пробку, яка запобігає повторне спаровування з іншими самцями. Після спарювання їжаки розходяться. Визначити підлогу у африканських карликових їжаків легко: у самців є член і крайня плоть, яка розташована в середній частині живота; у самок є піхву, яке знаходиться недалеко від анального отвору. Самка африканського карликового їжака приносить 1-2 посліду на рік.

Період розмноження африканського карликового їжака: жовтень-березень. Статеве дозрівання: близько року.

Вагітність триває 34-39 днів.

В одному посліді народжується 1-7 (в середньому 3-4) сліпих дитинчат (смертність близько 33%). Новонароджений ежонок важить близько 10 гр. Через дві години у ежат відростають м'які білі колючки, а на 2-3 день починають рости колючки темного кольору. Очі відкриваються на 14-20 день. Лактація триває 30-35 днів. На 4-5 тижні ежата вперше виходять з гнізда. В місяць ежата можуть згортатися в клубок. У віці 6 тижнів африканські карликові ежата починають вести самостійне життя.

За останні роки було виведено багато колірних форм африканського карликового їжака: кориця, шоколадний, сіль з перцем і ін.

Купити африканського карликового їжака Ви можете в спеціалізованому розсаднику. Ціну ежат африканського карликового їжака можна дізнатися на дошці оголошень .

Картинки і фото африканського карликового їжака можна знайти в розділі види і породи .

Современные строительные технологии Геология, города и строительство © Все права сохранены.