» Строительство »

iPhone ra në ujë apo borë - çfarë mund të bësh dhe çfarë jo?

Përshëndetni të gjithë! Për fat të keq, arsyeja për të shkruar këtë artikull është shumë më e trishtuar - me të vërtetë, nuk ka gjasa ta lexosh këtë udhëzim për të thënë "për të ardhmen", ka shumë të ngjarë që problemi ka ndodhur dhe iPhone ka rënë në dëborë ose në ujë (që është në thelb e njëjta gjë). Gjëja më e rëndësishme është që ne kemi nevojë urgjente për ta shpëtuar atë - fjalë për fjalë çdo numër minutash! Prandaj, ne nuk do ta tërheqim mace në vende të ndryshme për ta larguar atë dhe për të vazhduar në thelbin e saj. Le të shkojmë!

Tani do t'ju tregoj se çfarë duhet të bëni për ta bërë pajisjen të punojë dhe të kënaqet, dhe gjithashtu për mënyrën se si nuk mund të veproni (besoni përvojën time të trishtuar, kjo është gjithashtu shumë, shumë e rëndësishme!). Dhe ne do të fillojmë me këtë të fundit - me këshilla të këqija ose si të veprohet nuk është e nevojshme në asnjë rrethanë ...

Pra, mbani mend, këto veprime nuk duhet të bëhen:

  1. Menjëherë të kthehet në iPhone, sa më shpejt të ndodhë më mirë. Idealisht, bëjeni atë edhe kur është në ujë. Ne duhet menjëherë të kuptojmë - a do të funksionojë apo jo?
  2. Nëse ju ndizni, tregoni dhe tregoni të gjithëve për këtë - shikoni, unë kam një iPhone në ujë dhe madje edhe nëse funksionon!
  3. Nëse të tjerët nuk ju besojnë, për bindje, hidhni atë në një të lëngët edhe një herë. Le ta dinë që Apple nuk prodhon të gjitha llojet e mallkimit!
  4. A nuk ndizet? Bateria është e vdekur - ne e lidhim me urgjencë ngarkuesin. telefon ngrohuni dhe uji aq shpejt të zhduket.

Pse u shkrua gjithë kjo? Në mënyrë që të bëhet e qartë në fund - pasi pajisja merr në ujë apo borë, ajo duhet të shkëputet menjëherë , dhe në asnjë rast nuk duhet të ndizet, të vihet në ngarkim etj. Edhe për një sekondë, për të parë nëse funksionon apo jo ? ". Më besoni, është shumë e mundshme që ajo të funksionojë dhe vetëm sepse është ende jashtë.

Uji dhe energjia elektrike janë një "trampolinë" e shkëlqyer për formimin e korrozionit. Prandaj, nëse i pari ka ndodhur tashmë, atëherë nuk keni nevojë të shtoni energji elektrike.
Uji dhe energjia elektrike janë një trampolinë e shkëlqyer për formimin e korrozionit
Çfarë duhet të bëjmë më pas? Për fillestarët, do të ishte mirë të çmontoni pajisjen. Është e qartë se në rastin e iPhone nuk është aq e lehtë, por nëse mundeni, atëherë është mirë të filloni menjëherë.

Nëse nuk ka aftësi për analizë apo mjet të nevojshëm, atëherë mund të arrini në punëtori (ndonjë, pasi që ata janë të mbushur tani dhe në çdo cep) dhe kërkoni që të disassembled atje. Ata nuk do të marrin shumë para (për disassembly), dhe shanset për të shpëtuar një iPhone ulur do të rriten shumë herë. Ju mund ta lini atë në shërbim, sepse një tarifë shtesë do të pastrohet dhe do të bëhet "si e re".

Për ata që duan të thajnë iPhone vetë, disa këshilla:

  • Natyrisht hiqni të gjithë kapakët, bumpers dhe pajisje të tjera. Kjo vlen edhe për filmat e instaluar në ekran, në rast se uji shtrihet nën to.
  • Nuk rekomandohet të përdorni një tharëse flokësh, ju lehtë mund të teproj, dhe pastaj jo vetëm që uji do të zhduket, por diçka gjithashtu mund të shkrihet. Plus, një rrymë e ajrit do të "përzënë" ujin rreth pajisjes. Vetëm fshij, ku do ta merrni, me peceta të zakonshme.
  • Zhytja në alkool nuk është gjithashtu një ide e mirë. Spote mund të shkojnë nëpër ekran.
  • Rreth orizit. Në parim, ju mund ta përdorni atë si një desiccant, por duhet të mbahet mend se nuk është i gjithëfuqishëm. Dhe do të jetë në gjendje të ndihmojë vetëm nëse telefoni nuk është larë plotësisht, por vetëm sipërfaqësisht, dhe sigurisht, nuk do të jetë në gjendje të thithë të gjithë lëngun brenda 2 orëve. Hidhe në oriz duhet të jetë 1-2 ditë. Dhe po, kjo është ndoshta e vetmja mundësi që të përpiqeni të heqni qafe lagështirën pa hequr dorë nga telefoni.
  • Mos e thani në dritë të drejtpërdrejtë të diellit, në një bateri, ngrohje, etj. Do të ishte një alternativë e mirë nëse iPhone do të shpërbëhet dhe të vendoset diku në një skaj të thatë. Për një ose dy ditë, pajisja do të thahet dhe mundeni të aktivizoni atë.

Dhe të gjithë të njëjtën e dinë se vendimi më i saktë do t'i atribuohet shërbimit. Sepse kur përdor metoda të tjera popullore, natyrisht ka kuptim, por nuk garanton 100% të një rezultati të suksesshëm. Megjithatë, ajo nuk garanton dhe riparon dyqanin. E gjitha varet nga shkalla e dëmtimit.

Nga rruga, ajo duhet të mbahet mend se edhe në qoftë se iPhone u lirua nga uji dhe pastruar plotësisht, ajo ende nuk do të thotë asgjë.

Pajisjet e tilla, të ashtuquajturat "mbytur", mund të sillen mjaft të paparashikueshme. Kjo është, ajo mund të punojë për disa muaj (atëherë ajo do të fillojë humbja e zërit . pamundësia për t'u ndezur , ngarkuar, etj), dhe ndoshta disa vjet. Atëherë sa me fat. Sidoqoftë, nëse e pastroni atë në mënyrë korrekte dhe parandaloni gabime të thjeshta, atëherë shanset për rimëkëmbje të suksesshme rriten.

PS Para se të filloni të veproni, ju duhet të vendosni "si". + 20% në fat dhe zgjidhje të suksesshme të problemit të garantuar! :)

Ne duhet menjëherë të kuptojmë - a do të funksionojë apo jo?
A nuk ndizet?
Pse u shkrua gjithë kjo?
Edhe për një sekondë, për të parë nëse funksionon apo jo ?
Çfarë duhet të bëjmë më pas?
Современные строительные технологии Геология, города и строительство © Все права сохранены.