» Строительство »

Datura - që rritet nga fara në shtëpi, lulëzon

 1. 1. Datura - ulje dhe kujdes
 2. 1.2.Transferoni dermanin
 3. 1.3.Flowering time
 4. Temperatura 1.4.T.
 5. 1.5.Për njoftimin
 6. 1.6.Kuaj në shtëpi
 7. 1.7 Baza
 8. 1.8 Sëmundjet dhe dëmtuesit
 9. 1.9.Për pleh
 10. 1.10 Lotim
 11. 1.11 Spërkatja
 12. 2. Speciet:
 13. 2.2 Indian Indian - Datura metel
 14. 2.3 Qëndrimi i Datura ose Brugmansia - Brugmansia
 15. 2.4 Dope lindi - Datura ceratocaula

Emri botanik: Datura.

Dope lule - familja . helmarinë .

Ku po rritet . Tropikët e Amerikës, Evropës dhe Meksikës.

Tropikët e Amerikës, Evropës dhe Meksikës

Përshkrimi. Datura ose drogë - çfarë është kjo fabrikë? Datura është një barishte e madhe shumëvjeçare - kaçubë ose degëzuar me lule të mëdha, të mbushura me gyp. Rrjedha e bimës bëhet më e vjetër me moshën. Gjethet janë të mëdha, ovate, gri-jeshile, deri në 12 cm të gjatë, në disa varietete gjethet janë me onde. Blades fletë kanë pubescence gjobë. Kur dëmtohet, gjethet shpesh prodhojnë një erë të pakëndshme. Në verë, Datura fiton lule të mëdha të verdha, të kuqe, rozë ose të bardhë me petale të shkrirë deri në diametër prej 20 cm. Lulet hapen natën dhe brenda një dite ata do të zbehet. Aktualisht, ka shumë varietete me dy ngjyra, si dhe varieteteve me lule të ndritura me bukuri të madhe. Pas lulëzimit, bima prodhon fruta të lehta të rrumbullakta ose vezake, me diametër deri në 5 cm, me spike të vogla. Dope e lulëzimit duket e mrekullueshme.

Dope e lulëzimit duket e mrekullueshme

Lartësi. Deri në 1.5 m

1. Datura - ulje dhe kujdes

1.1.Produktimi, duke u rritur nga farat

Prerje të rrjedhjes gjysmë të pjekur në pranverë ose verë. Farërat mbillen rreth 16 ° C në fillim të pranverës. Në fakt, rritja nga farat nuk është e vështirë.

1.2.Transferoni dermanin

Datura po rritet shumë shpejt dhe mostrat e rinj kanë nevojë për një transplant vjetor të pranverës me një rritje në vëllimin e tenxhere. Mundohuni ta bëni atë nga momenti që shfaqen fletëpalosje të reja derisa të fillojë faza e rritjes aktive. Në mostrat e mëdha të rritur, ata thjesht ndryshojnë lart shpesh në tokë të freskët.

1.3.Flowering time

Lulëzon për një kohë të gjatë - nga marsi deri në nëntor.

Temperatura 1.4.T.

Në pranverë dhe vjeshtë, temperatura e zakonshme e dhomës do të bëhet. Në periudhën e dimrit të pushimit, është e dëshirueshme të vendosni bimë në një vend të freskët me një temperaturë prej rreth 10-12 ° C. Në pranverë dhe vjeshtë, temperatura e zakonshme e dhomës do të bëhet

1.5.Për njoftimin

Zgjidhni një vend datura shumë të mirë lit, duke shmangur rrezet e diellit direkte në fabrikë.

1.6.Kuaj në shtëpi

Pas lulëzimit, goditjet anësore shkurtohen në dy të tretat e gjatësisë së tyre. Bimët mund të humbasin disa nga gjethet e tyre në dimër, por kjo mund të rimbushet lehtësisht në pranverë.

1.7 Baza

Tokë ushqyese, të lirshme dhe të drenazhuar mirë.

1.8 Sëmundjet dhe dëmtuesit

Ndryshimet e mprehta të temperaturës dhe ekspozimi ndaj projekteve të ftohta ka gjasa të çojnë në gjethe të rënies. Bimësia është sulmuar rrallë nga insektet - dëmtuesit, vetëm herë pas here pamja e bletëve dhe marimangave të kuqe merimangë.

1.9.Për pleh

Përafërsisht çdo javë gjatë periudhës së rritjes aktive. Për veshjen e pranverës, përdorni plehra me përmbajtje të lartë të azotit dhe shkoni për t'u ushqyer me plehra fosfate, ashtu si zhvillohet vera, për të inkurajuar lulëzimin e gjatë dhe të bollshëm.

1.10 Lotim

Mbajeni tokën të lagur gjatë gjithë vitit, por pakësoni pak frekuencën e lotimit gjatë sezonit të ftohtë. A nuk overdry koma tokësore, megjithatë, një tepërt e ujit në vjeshtë dhe dimër mund të shkaktojë kalb bimore.

1.11 Spërkatja

Spërkateni periodikisht me ujë në temperaturë dhome.

Emërimi. Bimë e madhe spektakolare kadochny për hapësira të mëdha.

Shënim. Datura është një fabrikë helmuese dhe të gjitha pjesët e bimës përmbajnë helm. Simptomat e helmimit përfshijnë etje intensive, hallucinacione, temperaturë të lartë. Jini shumë të kujdesshëm kur kontaktoni këtë fabrikë dhe, natyrisht, mos e lini atë vetëm me fëmijët dhe kafshët shtëpiake.

Hydroponics .

2. Speciet:

2.1 Datura e zakonshme ose e stinky - Dramë stramonium

Barishte vjetore e gjatë, e cila mund të arrijë 60-150 cm në lartësi. Ajo ka një rrjedhje vertikale, të fuqishme, të trasha, të bollshme të degëzuar. Gjethet janë të gjelbra, dhëmbëzuar, arrijnë një gjatësi prej 20 cm. Kur dëmtohen, gjethet dhe rrjedhjet lëshojnë erë të furishme. Blades fletë janë të gjelbër të errët, me një hije të gjelbër të lehta në underside. Lulet në formë të zbrazët me petale të fuzuara, shumë tërheqëse, kanë një aromë të këndshme, arrijnë një diametër prej 70 cm, të hapura gjatë natës. Shades e luleve përfshijnë të bardhë, krem, vjollcë. Pas lulëzimit, bimët formojnë kapsula të vogla të farës ovale me një diametër prej 3 deri në 8 cm, të mbuluara me spikes të shumta të mprehta.

2.2 Indian Indian - Datura metel

Në varësi të klimës, bimët mund të jenë vjetore ose shumëvjeçare, duke arritur një lartësi prej 90 cm. Rrjedhjet janë të forta, të degëzuara, shpesh të mbuluara me pubescentitet të vogël. Gjethet janë me shkëlqim, jeshile të errët, deri në 20 cm të gjatë, me dhëmbë të mëdhenj në skajet dhe një rrjet të tërë të gjetheve të gjetheve. Streaks në sipërfaqen e pllaka fletë theksuar një hije të lehta. Lulet janë shumë të mëdha, të vetme, arrijnë një diametër prej 15 deri në 20 cm, kanë një aromë të këndshme, të hapur në mbrëmje dhe gjatë natës, mund të jenë të thjeshta ose të mëndafshta. Shades e luleve përfshijnë të bardhë, të verdhë, jargavan, vjollcë të errët dhe rozë. Ana e jashtme e petals ka një pubescent të shkurtër.

2.3 Qëndrimi i Datura ose Brugmansia - Brugmansia

Brugmansia - dredha-dredha me rrënjë të gjata, në të cilën gjethet e gjelbra të errët dhe të gjelbër janë të rregulluara në mënyrë alternative. Disa varietete kanë dhëmbë në buzë të pllakës së gjetheve dhe gjethe, pubescent me qime të bukura. Në verë, buds shfaqen në skajet e degëve, të cilat më vonë kthehen në lule të bardha, rozë ose të verdhë të tubulles, shpesh lule të vetme deri në 25 cm në gjatësi. Lule kanë erë të fortë, nganjëherë me shënime agrume, të cilat intensifikohen në mbrëmje dhe mbushin të gjithë dhomën. Brugmansia dallohet nga datura, nga fakti se lulet e saj duken të zhurmshme, ndërsa në të njëjtin vend janë rregulluar vertikalisht. Ka forma të ndryshme të Brugmansia.

2.4 Dope lindi - Datura ceratocaula

Bimë të gjata, vjetore, barishtore deri në 1 metër. Rrjedh i degëzuar, i gjelbër, i trashë, me shkëlqim, i zbrazët brenda. Gjethet janë të gjelbërta, të zgjatura heshtak, me dhëmbë të mëdhenj, të rregulluar në rrjedhat e ardhshme. Sipërfaqja e poshtme e pllakave të fletëve ka një pubescent të lehtë. Lulet janë aromatike, në formë gyp, shumë të mëdha - arrijnë një diametër prej 15 deri në 20 cm. Periudha e lulëzuar është shumë e gjatë - zgjat gjatë verës deri në mes të vjeshtës. Petalet e luleve janë pikturuar në ngjyrë të bardhë, vjollcë, të verdhë. Pas lulëzimit, bimët formojnë kuti të farës në formë dardhe me një sipërfaqe të lëmuar me shkëlqim.

Ju gjithashtu mund të jenë të interesuar në:

Datura ose drogë - çfarë është kjo fabrikë?
Современные строительные технологии Геология, города и строительство © Все права сохранены.